ZNAJDŹ PRODUKTÓW
Design-Vinylböden bei ter Hürne

Wyraźny potencjał dla rynku 2021

Idealne wyczucie czasu

Stratedzy marketingowi producenta podłóg z Münsterland, firmy ter Hürne, od samego początku wykorzystali rok 2020, aby w ukierunkowany sposób identyfikować potencjały sprzedaży w otoczeniu rynkowym. Przede wszystkim skupiono się asortymencie podłóg winylowych. Perspektywiczne planowanie powinno przynieść efekty. Dlatego menedżerowie produktu firmy ter Hürne jeszcze przed kryzysem wywołanym koronawirusem podróżowali po całej Europie, odwiedzając specjalistów w zakresie wzornictwa, aby porozmawiać o aktualnych trendach i opracować nowe wzory. Po pierwszych ustaleniach cały proces kreatywny mógł się odbyć przez telefon i Internet.

Aktualizacja, nowa odsłona czy premiera?

„Efekt naszej pracy wykracza poza aktualizację asortymentu”, ocenia Nadine Lensing, menedżer produktu. 48 wzorów, wśród nich wzory dostępne wyłącznie w ter Hürne, tworzy nowy asortyment marki w segmencie LVT, który zgodnie z filozofią systemu jest niezmiennie oferowany w wersji 3 w 1: każdy wzór jest dostępny jako wersja wielowarstwowa wariantu rigid, jako podłoga winylowa na płycie nośnej HDF oraz jako dryback. „Dzięki temu klient końcowy może przy wybieraniu wzoru całkowicie skoncentrować się na aspektach wizualnych, a kwestie techniczne wyjaśnić później. Wybrany wzór będzie pasował do każdego obszaru zastosowania i do każdego podłoża. To ważne usprawnienie, które ułatwi rozmowy z klientami”.

Firma ter Hürne pozostaje wierna także swojej obietnicy wysokiej jakości. Temat zdrowego klimatu wnętrza zawsze jest na pierwszym miejscu przy opracowywaniu każdego nowego produktu. Środki zmiękczające do winylu są pozyskiwane w ekologiczny sposób z ziaren soi i sprawiają, że stosowanie ftalanów jest zbędne.

Początek epoki kamienia

W zakresie płytek kamiennych ter Hürne wielkimi krokami wprowadza nową erę: wspólnie z renomowanymi specjalistami w dziedzinie wzornictwa kamienia zaprojektowano wierne oryginałowi wzory dla nowego asortymentu. Wybrano 12 ekskluzywnych wzorów, od kamienia naturalnego poprzez lastriko aż po beton. Kolejną wyjątkową cechą są duże formaty w asortymencie ter Hürne: od 2021 wzory kamienne będą oferowane w formacie 910 x 450 mm oraz imponującym formacie 1200 x 600 mm.

Blisko klienta

Nowa, modna stylistyka wzorów drewna uzupełnia listę dotychczasowych liderów. W 11 szczególnie wyrazistych wzorach w procesie produkcji stosowane są podwójne cylindry, aby znacznie zredukować powtórzenia charakterystycznych elementów wzoru. Dodatkowo oferta obejmuje duży wybór wzorów z synchroniczną strukturą powierzchni. Oprócz wzoru ważną rolę w przyszłym roku będą odgrywać formaty: modne deski podłogowe powinny być „dłuższe i szersze”. Dlatego od 2021 roku w segmencie wielowarstwowym wariantu rigid oferowana jest długość 1800 x 235 mm. Ze względu na rosnący popyt oferta wzoru w jodełkę została poszerzona.

Z base.59 powstaje FRIENDS by ter Hürne

Nowa, znacznie bardziej emocjonalna nazwa sygnalizuje bliższy związek z marką ter Hürne. W świecie produktów seria FRIENDS należy już bowiem do rodziny marek, ponieważ spełnia ona obietnicę jakości w zakresie zdrowego klimatu wnętrza, wzornictwa i inteligentnej technologii. Dzięki nowej strategii marki obsługa w POS będzie łatwiejsza dla handlu branżowego. Dla fanów ter Hürne, dla których znaczenie ma także cena, otwiera się nowa przestrzeń decyzyjna. Oferta obejmuje 14 wzorów w trzech wersjach. Produkty posiadają warstwę użytkową o grubości 0,3 mm, czym odróżniają się od warstwy użytkowej 0,55 mm w markowym asortymencie. Nowością jest zintegrowany podkład akustyczny w wariancie rigid.

Dostępne od samego początku!

Podczas gdy wiele gałęzi gospodarki musiało zmierzyć się z ograniczeniami wywołanymi przez pandemię koronawirusa, branża budowlana nie odnotowała w 2020 roku poważnego załamania koniunktury. Wręcz przeciwnie: wiele projektów nabrało rozpędu. Także prognozy na 2021 rok są ostrożnie optymistyczne. Obecnie obawy skupiają się raczej na ryzyku związanym z przestojami w produkcji i dostawami materiałów – szczególnie z zagranicy – które stawia branżę i jej dostawców przed wyzwaniami. W firmie ter Hürne po wprowadzeniu na rynek nowej odsłony podłóg winylowych wcześnie zajęto się tym tematem.

„Ten temat znajduje się wysoko na liście priorytetów, zarówno u nas, jak i u naszych partnerów handlowych. Na rok 2021 od samego początku zadbaliśmy o odpowiednią dostępność,”  wyjaśnia Torsten Nienhaus, kierownik działu sprzedaży i członek zarządu ter Hürne. „Sprzedaż może ruszać pełną parą”.